Rezerva o camera
x

Oaspeți

Numar oaspeți

  • 1 Oaspeți
  • 2 Oaspeți
  • 3 Oaspeți
  • 4 Oaspeți
  • 5 Oaspeți
  • 6 Oaspeți
  • 7 Oaspeți
  • 8 Oaspeți
  • 9 Oaspeți
  • 10 Oaspeți

Check in

01.04.2023

Check out

02.04.2023

Faleza din Tulcea, obiectivele turistice ale orașului și Delta

Articole

0 Reacții
Publicat pe 31 Mai 2019

Municipiul Tulcea este, în special în perioada verii, destinația multor turiști care călătoresc spre Delta Dunării. Fiind al doilea cel mai important oraș al Dobrogei (după Constanța), municipiul Tulcea, capitală a județului cu același nume, a cunoscut o dezvoltare considerabilă atât din punct de vedere economic, cât și social și cultural. În prezent, un important festival internațional de film din România, Pelicam, se desfășoară la Tulcea, eveniment care atrage și mai mulți turiști din mai multe zone ale țării, pe lângă cei care se deplasau aici pentru Festivalul Internațional de Film Anonimul sau pentru a porni în excursii în Deltă. Cu prilejul călătoriilor spre municipiu, turiștii au ocazia să viziteze obiectivele turistice din Tulcea, inclusiv faleza din Tulcea, locul unde se află cel mai bine cotat hotel al orașului (conform TripAdvisor) - Hotel Delta.

 

Faleza Dunării din Tulcea este unul dintre obiectivele turistice deosebite ale orașului, fiind o importantă zonă de agrement a municipiului. În planul urban al municipiului se urmărește reabilitarea și extinderea falezei care a fost construită pentru a preveni inundarea orașului și pentru a feri localnicii de apele Dunării. De pe faleză poate fi admirat brațul Sfântul Gheorghe, iar portul este plin cu bărcile care își așteaptă călătorii pentru a porni într-o plimbare prin rezervația biosferei Delta Dunării. Faleza din Tulcea este locul perfect pentru o plimbare în care vei descoperi orașul și obiectivele sale turistice de patrimoniu.

 

Obiectivele turistice din Tulcea

 

Prima atestare documentară a orașului datează din secolul al III-lea î.Hr, conform istoricului grec Diodorus Siculus. În perioada aceea, orașul purta numele de Aegyssus. În vremea lui Mircea Cel Bătrân, așezarea grecească Aegyssus a primit numele Tulcea.

 

Orașul este situat pe cele 7 coline din Dealurile Tulcei și conține o serie de obiective turistice memorabile. Ruinele cetății Aegyssus pot fi vizitate pe dealul Monumentului Eroilor pentru Războiul de Independență. Sculptorul George Vasilescu este cel care a semnat conceptul și execuția acestui monument istoric, iar piatra de temelie a fost pusă în 1879, în prezența regelui Carol I. Inițiativa ridicării acestui monument în cinstea eroismului și vitejiei poporului român în războiul pentru eliberarea de sub dominația otomană (1877-1878) a aparținut Ligii pentru propășirea Dobrogei, condusă de poetul Ion Nenițescu.

Sculptorul Cristea Grosu este cel care a restaurat acest monument, cu prilejul aniversării centenarului cuceririi Independenței de stat a României.

Pe Dealul Monumentului se află și Muzeul de Istorie și Arheologie al Tulcei, care oferă vizitatorilor imaginea succesivă a trecutului istoric al teritoriului: de la Gurile Dunării, din cele mai vechi timpuri, și până în perioada Evului Mediu dezvoltat. Unele dintre piesele din colecțiile muzeului sunt de importanță națională și chiar europeană! Iată, așadar, de ce Dealul Monumentului este, în sine, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tulcea.

 

Un alt obiectiv turistic din Tulcea de mare importanță este Acvariul din Tulcea, în prezent unul dintre cele mai mari și mai complexe muzee din România. Aici se găsesc două acvarii cu pești. Cele două acvarii populate sunt dispuse concentric și, datorită acestui fapt, vizitatorii Acvariului au senzația că se află în mijlocul unui recif. Dioramele din Acvariu ce reconstituie flora și fauna din Delta Dunării dau poftă de o excursie în Deltă!

 

În apropierea Hotelului Delta se află un alt obiectiv turistic important în Tulcea: Piața Civică, ce reprezintă kilometrul 0 al orașului. Elementul central al pieței îl reprezintă statuia din bronz lui Mircea cel Bătrân, dar și fântânile arteziene, care noaptea au un joc de lumini ce creează o atmosferă foarte plăcută.

 

Parcul Ciuperca este și el una dintre atracțiile turistice ale municipiului Tulcea, și conține o plajă, un loc de promenadă, piste pentru bicicliști, loc de joacă pentru copii, terenuri de sport. Pe Lacul Ciuperca din parcul cu același nume sunt montate două fântâni arteziene cu jeturi de apă ce pot atinge chiar și 20 de metri înălțime.


 

Poarta ta spre Deltă


 

După explorarea obiectivelor turistice din municipiul Tulcea, propunem și explorarea obiectivelor turistice din județ și din Deltă, precum Cetatea Enisala (cunoscută și sub numele Heracleea), Golful Musura, Muncii Măcinului, Mânăstirile Cocoș, Celic Dere și Saon, Pădurea Letea, dar și cimitirul din Sulina, unde se odihnesc prințesa Ecaterina Moruzi sau piratul Ghiorghios Kontoguris.

Toate acestea sunt situate la numai câteva ore distanță față de oraș și de cazarea ta preferată, Hotel Delta, de pe faleza din Tulcea.

 

La Hotel Delta ai toate condițiile necesare pentru o ședere mai mult decât confortabilă. În restaurantele sale se servesc mese preparate (cu specific pescăresc sau nu) cu ingrediente proaspete pe baza unor rețete de succes, la Spa se află singura piscină interioară din oraș - iar pentru cei cazați la hotel, intrarea este liberă - iar excursiile în Deltă se fac în condiții de top, la bordul unor nave de agrement moderne și sigure.

Cazarea de la Hotel Delta este potrivită pentru toate gusturile și necesitățile, având atât camere de 3 stele, cât și de 4 stele. Persoanele cu dizabilități pot petrece la Hotel Delta un sejur confortabil și plăcut, căci hotelul are servicii și facilități inclusiv pentru acești clienți.

Indiferent de cazarea aleasă, oaspeții hotelului au asigurat accesul gratuit la centrul spa Hotel Delta.

Micul dejun este inclus în prețul camerei și dă pofta de aventură în vacanță!

 

Având Delta Dunării la doi pași, o priveliște deosebită asupra brațului Sfântul Gheorghe, singura piscină interioară din Tulcea și tratamente la Spa care destind și ameliorează, mâncare autentică specifică zonei Deltei, dar și un meniu internațional pe placul tuturor, Hotel Delta este cazarea ideală pentru cei care sunt dornici să exploreze obiectivele turistice din Tulcea și Delta Dunării!

Rezervă acum cazarea ta preferată și vino într-un sejur de vis!

 

Articole similare