Rezerva o camera
x

Oaspeți

Numar oaspeți

  • 1 Oaspeți
  • 2 Oaspeți
  • 3 Oaspeți
  • 4 Oaspeți
  • 5 Oaspeți
  • 6 Oaspeți
  • 7 Oaspeți
  • 8 Oaspeți
  • 9 Oaspeți
  • 10 Oaspeți

Check in

15.05.2021

Check out

16.05.2021

0 Reacții

Pădurea Letea - un obiectiv care trebuie vizitat în timpul excursiei în Delta Dunării

Publicat pe 14 Ianuarie 2019

Știați că pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din România? Se întinde pe suprafață de 5246,8 ha, din care 2.825 ha intră în categoria zonelor strict protejate. A fost în atenția oamenilor de știință încă din anul 1930, iar din anul 1938 a fost pusă sub ocrotire.

În această pădure viețuiesc mai multe tipuri de plante, animale și insecte, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite, fapt ce ne atenționează să conservăm zona și să păstrăm valorile ei naturale.

Se afirmă că pădurea Letea este cea mai nordică zonă europeană unde se dezvoltă lianele. Acestea cresc chiar și până la 25 de metri lungime, și se înfășoară pe stejari seculari, frasini, arini, tei și plopi argintii. Tot aici pot fi observate numeroase plante de origine mediteraneană, precum liana grecească.

Rezervaţia Pădurea Letea face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi se află în partea de nord a acesteia, la 23 km (nord) de Sulina. Este un obiectiv ce trebuie neapărat vizitat măcar o dată în viață! La Letea ajungi plecând din Tulcea pe brațul Sulina și prin canalul Magearu.

 

Pădurea Letea, locul unde caii sălbatici zburdă liber

 

În pădurea Letea trăiesc în libertate aproape 2000 de cai sălbatici, vipere, vulturi codalbi, căprioare, câini enoți, mistreți, șacali, fazani și multe alte specii de păsări și animale. Nu este o întindere nesfârșită de pădure, ci mai degrabă formată din mai multe benzi de pădure, cunoscute sub diferite denumiri: Hășmașul Mare, Șchiopul, Crusina sau Târla Popii.

 

Este una dintre puținele păduri cu nisip din România. Aici, mulți dintre stejarii vechi de câteva sute de ani au crengi răsucite ca un covrig, încârligate și întoarse, creând un peisaj deosebit, parcă de poveste.

 

Localnicii spun că mii de cai trăiesc în aceste locuri, locuri care pentru a fi protejate, sunt pe jumătate îngrădite; de asemenea, localnicii mai prind uneori câte un cal sălbatic pe care îl folosesc la căruțe. Îmblânzirea unui cal sălbatic poate dura chiar și un an de zile!

 

Fauna pădurii este una bogată: aproximativ 70% din fauna Deltei poate fi găsită aici. Pădurea Letea este zona de cuibărit a peste 15 de specii de păsări (codalbul, acvila de stepă, gaia neagră), dar și alte viețuitoare, precum șopârla de nisip sau vipera de stepă.

 

În acest spațiu aparte, frumusețea naturii te surprinde la fiecare pas! 

Hotel Delta, cazarea perfectă

 

Municipiul Tulcea este poarta ta spre Delta Dunării - tărâmul magic, unic în Europa. Aici, pe faleza Dunării, se află Hotel Delta, cu facilități și servicii de trei sau de patru stele. Este cazarea perfectă atunci când îți dorești să faci o excursie în Delta Dunării, căci aici te bucuri - înainte sau după ce pleci în expediție - de servicii de top, confort și răsfăț. Și, în plus, datorită poziționării sale, hotelul Delta are acces rapid către mijloacele de transport (în comun sau nu): bărcile, atât de necesare pentru a putea străbate canalele Deltei.

 

Oricând plănuiești o excursie prin Deltă, fie pentru a explora pădurea Letea sau fiindcă ai alte locuri de vizitat în Delta Dunării pe lista obiectivelor tale de weekend sau vacanță, cazarea la Hotel Delta îți va face sejurul să fie unul fără cusur. O cazare aici, cu priveliște deosebită asupra falezei Dunării îți va aduce zâmbetul pe buze, iar facilitățile hotelului te vor face să revii cât de curând. Rezervă o cameră acum!

Te așteptăm!


 

Articole similare