Rezerva o camera
x

Oaspeți

Numar oaspeți

  • 1 Oaspeți
  • 2 Oaspeți
  • 3 Oaspeți
  • 4 Oaspeți
  • 5 Oaspeți
  • 6 Oaspeți
  • 7 Oaspeți
  • 8 Oaspeți
  • 9 Oaspeți
  • 10 Oaspeți

Check in

24.09.2020

Check out

25.09.2020

0 Reacții

Observă spectacolul păsărilor din Delta Dunării

Publicat pe 08 Noiembrie 2018

Toamna în Delta Dunării este sezonul turistic recreativ pentru cei pasionați de pescuit sau de fotografie. Aceștia vin în Deltă și străbat canalele liniștite pentru a observa stolurile de păsări din Delta Dunării și pentru a profita de sezonul de pescuit.

Deși luna noiembrie este friguroasă și, adesea, chiar ploioasă, este momentul optim pentru pescuit și pentru surprins în imagini spectacolul păsărilor din Delta Dunării.

Mulțimea de turiști nu mai aglomerează această zonă, căci majoritatea pensiunilor se închide, iar numai cei pasionați cu adevărat de natură se aventurează pe canalele Dunării. Navigând pe canalele acestei zone, ești în permanență însoțit de păsări, în special de stârci, egrete, pelicani și pescăruși.

Peste 300 de specii de păsări pot fi descoperite în Deltă, iar dintre acestea, aproximativ 130 sunt migratoare. Observăm în acest sezon lebăda de iarnă, dar și specii variate de rațe si gâște polare. În Deltă se întâlnesc specii de păsări mai rar întâlnite în restul teritoriului României, cum ar fi gâsca cu gât roșu, rața cu cap negru, cormoranul mic, lopătarul, piciorongul ș.a. 95% din populația mondială a gâștelor cu gât roșu iernează în rezevație, mai ales în zona lacurilor litorale! Sezonul toamnei aduce în peisaj o nouă migrație, iar speciile întâlnite pot fi dintre cele rare.

Peste 50% din speciile de păsări din Europa se regăsesc în Deltă, deci nu rata peisajele incredibile cu păsări din Delta Dunării din toamna aceasta!

 

Birdwatching în noiembrie

Una dintre marile atracții ale birdwatching-ului este simplitatea sa. Nu ai nevoie de multe lucruri pentru a avea o experiență desăvârșită. Totuși, este necesar să ții cont de anumiți factori!

De la îmbrăcăminte la echipament, totul contează la o astfel de ieșire în natură. Cele mai mici sunete pot speria stolul de păsări pe care vrei să îl surprinzi în imagini spectaculoase, iar vremea rece te obligă să te îmbraci corespunzător, cu haine groase și impermeabile.

Pentru a putea practica această activitate inedită cum este observarea păsărilor, ai nevoie de următorul echipament:

 

    1. O căciulă/ haină cu glugă, mănuși, bocanci

Protejează-ți extremitățile corpului în răcoroasa lună noiembrie. Atunci când te pregătești să stai ore în șir în aerul rece, este important să te îmbraci corespunzător pentru vremea de afară. Ar fi păcat ca frigul să îți strice experiența în Deltă!

 

    2. Haină impermeabilă

Toamna este un anotimp ploios, iar pentru ca ploaia să nu te ia prin surprindere, haina impermeabilă este un echipament important pe care nu trebuie să îl uiți acasă!

 

    3. Binoclul

Binoclul este un element indispensabil atunci când vorbim despre observarea păsărilor, sau birdwatching. Cu ajutorul unui binoclu, poți observa păsări din Delta Dunării fără să le perturbi. Nu uita că tu ești musafir în casa lor!

 

   4. Camera de fotografiat cu obiectiv

Un teleobiectiv îți poate fi de mare ajutor atunci când vrei să fotografiezi stolurile de păsări din Delta Dunării. Fotografierea se face fără bliț, iar sonorul se păstrează la minimum pe alte echipamente pe care le ai asupra ta, pentru a nu tulbura liniștea zonei și a nu speria stolurile de păsări din Deltă, aflate în habitatul lor natural.

Acestea se adăpostesc în marea întindere de stuf. Până la 200 de specii de păsări cuibăresc în stuful Deltei, așadar este nevoie de echipament adecvat, precauție și răbdare pentru a reuși să surprinzi cele mai frumoase cadre!

 

Poarta ta spre Deltă

Toate drumurile spre Delta Dunării duc întâi la Tulcea. În centrul orașului, cu vedere spre faleza Dunării, găsești cea mai confortabilă cazare unde să te destinzi înainte de a porni în excursia ta pe canalele Dunării: Hotel Delta.

Aici găsești camere de 3 sau de 4 stele, cu servicii impecabile și dotări moderne, inclusiv o spa și o piscină interioară! Este cazarea perfectă pentru toți cei care vor să facă o excursie toamna în Deltă, datorită localizării sale extrem de convenabile și a tuturor serviciilor atractive pe care ți le pune la dispoziție.

Poți rezerva excursii pe canalele Dunării la bordul unor nave de agrement moderne și sigure, te poți desfăta cu preparate gustoase în unul din restaurantele și cafenelele hotelului, precum și cu priveliștea deosebită asupra falezei!

Indiferent de tipul camerei pe care îl alegi, check-in se face începând cu ora 14:00, iar check-out până la 12:00. Recepția noastră este deschisă non-stop și îți stă la dispoziție pentru solicitările pe care le ai în calitate de oaspete al hotelului Delta.

Rezervă o cameră Standard Twin cu vedere la Dunăre, ia-ți cel mai bun prieten amator de pescuit sau birdwatching, și veniți împreună să profitați de belșugul Deltei în acest anotimp! Când stai la Hotel Delta, excursia ta în Delta Dunării e și mai frumoasă.

Te așteptăm!

 

Articole similare