Rezerva o camera
x

Oaspeți

Numar oaspeți

 • 1 Oaspeți
 • 2 Oaspeți
 • 3 Oaspeți
 • 4 Oaspeți
 • 5 Oaspeți
 • 6 Oaspeți
 • 7 Oaspeți
 • 8 Oaspeți
 • 9 Oaspeți
 • 10 Oaspeți

Check in

01.04.2023

Check out

02.04.2023

Pescuitul în Delta în 2019

Articole

0 Reacții
Publicat pe 22 Martie 2019

De curând, am anunțat deschiderea sezonului de excursii în Delta Dunării la bordul elegantelor nave de croazieră Camena, Cristina 10 și Delta. În acest articol te punem la curent în legătură cu perioadele de pescuit în Deltă în 2019, ce fel de specii de pește pot fi prinse și, de asemenea, care sunt sectoarele Dunării unde se poate practica acest sport de către cei care plănuiesc să viziteze Delta Dunării pentru o partidă relaxantă de pescuit.

 

Perioadele de prohibiție pentru pescuitul în Deltă în 2019

 

Perioada de prohibiție pentru pescuitul de știucă s-a încheiat pe 15 martie, după ce a fost în vigoare preț de 60 de zile. Urmează, însă, o perioadă generală de prohibiție a pescuitului pe Dunăre în lunile ce urmează.

Astfel, pescuitul în Deltă în 2019 în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee sau moluște, precum și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, este strict interzisă în perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv.

 

Între 26 aprilie si 9 iunie inclusiv este interzis pescuitul pe Dunăre și în zona care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura - așadar, grăbiți-vă să vă plănuiți vacanța de relaxare până la datele respective!

 

De menționat faptul că pe parcursul întregului an 2019, Dunărea Veche, sectorul cuprins între confluența cu canalul Sulina, de la Mm 8+900 și până la confluența cu canalul Răducu este declarată zonă de refacere biologică pentru resursele acvatice vii. Acest lucru este valabil și pentru zonele cu regim de protecție integrală din perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, inclusiv zona de renaturare Zagăn, tot timpul anului.

 

La Hotel Delta din municipiul Tulcea, vei găsi poarta spre Delta Dunării. Hotelul, situat pe faleză, cu acces imediat spre port, este cazarea ta cu servicii și facilități de 3 sau 4 stele, locul ideal unde să îți încarci bateriile înainte de a pleca în o aventură la pescuit în Deltă, sau poate chiar și după - pescuitul recreativ va fi permis în regim catch&release în cazul scrumbiei pe cursul vechi al brațului Sfântu Gheorghe, în zonele cuprinse între km 57-58.

 

Astfel, după o zi de relaxare la pescuit în Deltă, în care ai prins și ai eliberat exemplare de scrumbie, cazarea confortabilă te așteaptă și, odată cu ea, și Centrul Spa dotat cu piscină interioară de dimensiuni generoase, Jacuzzi, saună umedă, și chiar și o sală de fitness! Primăvara este anotimpul perfect pentru a face o excursie în Deltă, la pescuit sportiv, sau pur și simplu pentru câteva zile în care să te poți liniști și urmări spectacolul naturii.


 

Important

 

Articolul 6 al Ordinului nr. 54/76/2019 privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019  prevede interzicerea pescuitului comercial, recreativ/sportiv și familial al speciilor de pești și al altor viețuitoare acvatice vii, după cum urmează:

 

 • în mod special, pe teritoriul Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv la știucă este permis numai cu reținerea a maximum două exemplare pe zi, care să însumeze nu mai mult de 5 kilograme sau un singur exemplar dacă greutatea lui depășește 5 kg;
 • în mod special, pe teritoriul Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv la crap este permis numai cu reținerea unui singur exemplar pe zi, care să nu depășească 5 kg
 • coregonul și lipanul, tot timpul anului;
 • păstrăvul de mare, tot timpul anului;
 • păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu și păstrăvul fântânel, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie inclusiv și din 15 septembrie 2019 până pe 30 aprilie 2020;
 • sturionii, tot timpul anului, cu excepția pescuitului în scop științific;
 • racul de munte (Astacus astacus), de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până pe 15 iunie inclusiv și în perioada 15 octombrie – 31 decembrie inclusiv;
 • capturarea lipitorilor medicinale (Hirudo verbana), pe o durată de 62 de zile, în perioada 1 iulie – 31 august inclusiv.

Timpul se scurge și, fără să îți dai seama, în curând nu te vei mai putea bucura de activitatea ta preferată: pescuitul în Deltă. Fă-ți planul de weekend sau de vacanță, rezervă-ți cazarea de top din Tulcea, și profită de timpul rămas pentru a merge la pescuit! Și nu-ți uita permisul!


 

Articole similare