Rezerva o camera
x

Oaspeți

Numar oaspeți

 • 1 Oaspeți
 • 2 Oaspeți
 • 3 Oaspeți
 • 4 Oaspeți
 • 5 Oaspeți
 • 6 Oaspeți
 • 7 Oaspeți
 • 8 Oaspeți
 • 9 Oaspeți
 • 10 Oaspeți

Check in

02.07.2020

Check out

03.07.2020

0 Reacții

Despre pescuit in Delta Dunării

Publicat pe 16 Noiembrie 2018

Pescuitul sportiv este unul dintre cele mai des întâlnite hobby-uri în țara noastră, fiind unul dintre motivele pentru care Delta Dunării atrage mii de turiști în fiecare an.

Pescuitul în Deltă se numără printre principalele activități ale turiștilor sosiți în această zonă  în orice sezon al anului. Deși în anul 2018 s-au stabilit niște ”perioade de prohibiție” în ceea ce privește pescuitul în Delta Dunării, acestea nu au afectat prea mult perioada toamnei, când de obicei se pescuiește ”la liber” știuca.

În acest articol îți vom dezvălui care sunt cele mai potrivite zone și perioade pentru pescuit în Deltă, precum și care sunt zonele unde pescuitul nu mai este permis anul acesta.

 

Restricțiile toamnei 2018 pentru pescuit în Deltă

Anul acesta, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a informat că, în conformitate cu Ordinul comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministrului Mediului cu nr. 8/174 februarie 2018 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale în anumite intervale de timp pe parcursul anului.

Luna noiembrie este vremea tradițională pentru pescuitul știucii și bibanului, însă conform Ordinului prezentat mai sus, pe brațul Chilia, în zona km 72-77 Pardina, este interzis pescuitul pe o durată de 60 de zile în perioada 1 octombrie-29 noiembrie inclusiv.

De asemenea, tot în perioada 1 octombrie- 29 noiembrie este interzis pescuitul pe Dunăre în zonele Mm 53-54 (Isaccea), Mm 64,5-65,5, Mm 67-68,5 (Groapa Catargului si Pluton), dar și pe brațul Borcea, zona km 37-41 (Stelnica-Fetesti).

De menționat este și faptul că pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” este interzis pescuitul cu cârlige cu nada (paragate și pripoane).

Se declară zone de refacere biologică pentru resursele acvatice vii, în perimetrul  Rezervației Biosferei Delta Dunării, următoarele:

 • Pe Dunărea Veche, sectorul cuprins între confluența cu canalul Sulina, de la Mm 8+900 și până la confluența cu Canalul Răducu, tot timpul anului;

 • Lacul Gâsca din Complexul Somova – Parcheș, tot timpul anului;

 • Lacurile Erenciuc și Zmeica, tot timpul anului;

 • Cursul vechi al Brațului Sf. Gheorghe (zone cunoscute ca „bucle”), tot timpul anului, cu excepția zonei cuprinse între km. 16 și km. 20

 • Pe brațul Chilia, zona km 72 – 77 Pardina, pe o durată de 60 de zile, în perioada 15 martie – 13 mai inclusiv și pe o durată de 60 de zile în perioada 1 octombrie – 29 noiembrie inclusiv,

Se interzice pescuitul comercial, recreativ și familial pentru femelele și masculii de raci în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie.  

Pescuitul scrumbiei este interzis în tot cursul anului în fața gurilor de vărsare a Dunării în mare, pe o adâncime de 5 km în largul mării și pe un coridor lat de 2 km socotit câte un kilometru de o parte și de alta a axului brațelor Sf. Gheorghe și Sulina. În fața brațului Chilia, lățimea coridorului interzis este de un kilometru spre sud de axul brațului, iar spre nord până la limita apelor teritoriale romane.

 

Unde te pregătești de aventură

În ciuda interdicțiilor din aceste zone, din fericire mai are Delta pește și în alte colțuri, unde pescuitul este permis. Așadar, nu renunța la planurile tale de călătorie în Deltă luna aceasta!

Hotel Delta din Tulcea te așteaptă cu cele mai confortabile camere și apartamente din Tulcea, chiar pe faleza Dunării. Atunci când te cazezi la Hotel Delta, vei observa că portul din Tulcea se află vis-a-vis de hotel, asigurând faptul că poți călători cu rapiditate atunci când te decizi să pornești într-o excursie pe canalele Dunării. Cazarea la Hotel Delta este recomandată tuturor celor care doresc să pornească în aventură la pescuit sportiv în Deltă, datorită poziționării sale favorabile.

În plus, poți rezerva excursii în Delta Dunării, la bordul unei nave moderne și sigure, dotată cu tot ce este necesar pentru siguranța și confortul tău: de la aer condiționat, grupuri sanitare și restaurant, unde îți servim preparate proaspete. Pentru turiştii ce nu doresc peşte la masa de prânz, putem pregăti alternative vegetariene sau pe bază de pui sau porc.

Excursiile sunt cu plecare la ora 10.30 şi retur după aproximativ 6 ore, la 16.30. Astfel, poți petrece o zi întreagă bucurându-te de Deltă!

Serviciile impecabile de la hotel îți vor asigura o ședere plăcută, iar facilitățile de 3 sau de 4 stele îți vor satisface pofta de relaxare: Hotel Delta este singurul hotel din Tulcea cu centru Spa și piscină interioară. Profită de acest prilej de răsfăț și bucură-te de momente revigorante! Camerele spațioase cu o priveliște deosebită spre faleza Dunării te îmbie la relaxare și visare, dându-ți ocazia să te odihnești și să îți încarci bateriile pentru o nouă zi de pescuit în Delta Dunării.

Nu pierde ocazia de a fi oaspetele nostru toamna aceasta!

 

 

Articole similare