Rezerva o camera
x

Oaspeți

Numar oaspeți

  • 1 Oaspeți
  • 2 Oaspeți
  • 3 Oaspeți
  • 4 Oaspeți
  • 5 Oaspeți
  • 6 Oaspeți
  • 7 Oaspeți
  • 8 Oaspeți
  • 9 Oaspeți
  • 10 Oaspeți

Check in

07.08.2020

Check out

08.08.2020

0 Reacții

Top 5 locuri de vizitat in Delta Dunării

Publicat pe 17 Septembrie 2018

Delta noastră se află, din 1991, în patrimoniul mondial UNESCO; este printre deltele europene cel mai bine conservate, și unica deltă fluvială din lume. Descoperă în acest articol câteva recomandări despre ce poți face în Delta Dunării pentru o experiență de neuitat!

Frumusețea sa, străbătută de un păienjeniș de ape, este ceva la care trebuie să asiști. Fiind norocoși să avem o asemenea comoară naturală chiar la noi în țară, ne-am gândit la cei - deloc puțini la număr - care vor să-și petreacă un sejur în Delta Dunării.

 

Ce poți face în Delta Dunării

 

    1. O vizită la Tulcea

 

Toate drumurile spre Deltă duc, întâi, la Tulcea. Municipiul a fost atestat în 1506 și este situat pe 7 coline din Dealurile Tulcei. În acest oraș-port (al doilea cel mai mare port din România), turiștii pot vizita mai multe atracții. Printre acestea, amintim Monumentul Independenței, care marchează reunirea Dobrogei la statul român. Datorită amplasării sale, este o atracție care oferă o vedere panoramică a orașului de la gurile Dunării. Profită de ocazia de a fi în oraș și admiră această priveliște!

 

    2. Descoperă fauna uluitoare

Mai mult de jumătatea rezervației este ocupată de ecosisteme naturale acvatice și terestre. Delta este locul unde milioane de păsări din diferite colțuri ale Pământului vin să cuibărească. Pentru iubitorii de natură, o excursie aici cu siguranță îi va impresiona. 360 de specii de păsări pot fi observate libere, pe cer sau pe numeroasele lacuri. Dacă nu știi ce poți face în Delta Dunării, iată o sugestie: Ia aparatul foto cu tine și surprinde imagini spectaculoase cu cât mai multe specii de păsări!

 

    3. Nu îți uita undița


Pescuitul este unul dintre lucrurile relaxante cu care te poți destinde atunci când vii în sejur în Deltă. Pe brațul Sfântu Gheorghe, în localitatea Murighiol, pescuitul la crap, somn și șalău sunt atracția principală pentru turiști. Dacă și tu ești pasionat de pescuit, în comuna Jurilovca, situată la 55 km față de Tulcea, pe malul lacului Razim, vei descoperi cea mai mare comunitate de pescari din regiune. E un loc de vizitat în Deltă!

 

   4. Descoperă edificii istorice


Dacă ești pasionat de istorie și civilizație, acest punct îți dezvăluie ce poți face în Delta Dunării.

Vizitează cetatea Greco-Romană Argamum. Menționată în izvoarele antice, a fost întemeiată la mijlocul secolului al VII î.Hr. de către grecii din Asia Mică. Este cu cel puțin o generație mai veche decât cetatea Histria, alt obiectiv turistic de vizitat în Deltă.

Cetatea de la Enisala, situată la 7 km de orașul Babadag, este un monument de arhitectură militară, care datează din Evul mediu. Între 1397-1416 cetatea de la Enisala a facut parte din sistemul defensiv al Țării Românești în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân. Accesul in localitatea Enisala se face pe drumurile judetene DJ 222 Tulcea – Enisala – Ceamurlia de Jos si DJ 223A Enisala – Babadag.

 

    5.  Alege cazarea perfectă

La Hotel Delta de pe Strada Isaccei 2 din municipiul Tulcea, vei descoperi tot confortul de care ai nevoie pentru a fi odihnit și pregătit de o aventură în aer liber. Așadar, dacă vrei să îți încarci bateriile și să te răsfeți înainte să pornești în explorarea Deltei, camerele de 3 sau de 4 stele îți stau la dispoziție. Rezervă acum o cazare ideală pentru sejurul tău și consultă itinerariul cu lucruri de vizitat în Deltă.

La Hotel Delta, poți rezerva excursii sau croaziere de neuitat, care îți vor bifa rapid cele mai importante lucruri de făcut și de vizitat în Deltă. Te așteptăm cu drag!

 

Articole similare