Rezerva o camera
x

Oaspeți

Numar oaspeți

  • 1 Oaspeți
  • 2 Oaspeți
  • 3 Oaspeți
  • 4 Oaspeți
  • 5 Oaspeți
  • 6 Oaspeți
  • 7 Oaspeți
  • 8 Oaspeți
  • 9 Oaspeți
  • 10 Oaspeți

Check in

14.11.2018

Check out

15.11.2018

Obiective turistice

Excursii

În Orașul Tulcea

Oraşul Tulcea este al doilea oraş că importanţă din Dobrogea şi capitala judeţului începând cu data de 14 noiembrie 1878. Te invităm să ne însoţești în turul celor mai importante obiective turistice ce merită vizitate în Tulcea!

Centrul national de informare turistică Tulcea

Centrul naţional de informare turistică funcţionează într-o clădire monument istoric, de pe Str. Gloriei, nr 4, ce a fost renovată cu fonduri europene şi care face parte dintr-o reţea de astfel de centre ce vor fi deschise în toată ţara. Acest centru este dedicat promovării potenţialului turistic din nordul Dobrogei, în vederea sporirii atractivităţii destinaţiei “Judeţul Tulcea” pentru turism şi afaceri.

Faleza Dunării din Tulcea

Fiind situate într-unul din capetele Falezei Dunării, hotelurile Delta oferă oportunitatea de a admira această promenadă mărginită de terase şi de portul turistic, de la balconul camerei dar şi la pas.

Faleza este punctul principal de atracţie atât pentru locuitori cât şi pentru turişti, în special în sezonul cald, atunci când sunt găzduite aici nenumărate concerte, festivaluri şi evenimente a căror popularitate a crescut mult în ultimii ani: ROWMANIA FEST - Competiţia Ivan Patzaichin şi închiderea Maratonului Dunării din cadrul Tour Internaţional Danube, Festivalul Internaţional Peştişorul de aur, Tulcea FolkFEST, Festivalul Berii, Zilele Municipiului Tulcea şi Ziua Marinei - ultimele 3 find organizate în fiecare an în jurul datei de 15 august, dar şi multe altele.

Acvariul din Tulcea

Centrul Ecoturistic Delta Dunării, sau Acvariul din Tulcea – aşa cum este cunoscut atât de localnici cât şi de turişti, este obiectivul pe care trebuie neapărat să îl vizitaţi atunci când sunteţi în Tulcea. Acvariul este de fapt cel mai mare şi mai complex muzeu din România, la ora actuală. Principalele atracţii sunt sala cu acvarii, unde găsiţi 2 acvarii dispuse concentric, ce vă permit să experimentaţi pentru câteva minute sentimentul de a va afla în mijlocul unui recif, înconjuraţi de rechini, peşti şi corali, şi dioramele ce reproduc flora şi fauna din Delta Dunării.

Muzeul de Artă din Tulcea

Muzeul de artă din Tulcea este amplasat vis-à-vis de Hotel Delta 4*. Clădirea în care funcţionează astăzi Muzeul de Artă, începând din 23 august 1982, a fost ridicată între anii 1863-1865, ca Palat Administrativ al Sangeacului de Tulcea, denumit atunci şi Conacul Paşei. Muzeul a fost reabilitat în anul 2012 şi impresionează încă de la intrare prin podeaua de sticlă, ce lasă să se întrevadă arhitectura veche, şi prin patrimoniul alcătuit din 7 colecţii de picturi, sculpturi, icoane, plăci de gravură, grafică, artă orientală şi decorativă, ce totalizează 7015 lucrări.

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Tulcea

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară este situat pe Str. 9 Mai, nr.2, în fostul sediul al Băncii Naţionale a României – Agenţia Tulcea, clădire care a fost construită în perioada interbelică (1924-1927). În sălile expoziţiei sunt prezentate aspecte ale locuinţei tradiţionale româneşti (patul, lada de zestre, laviţa, războiul de ţesut, ştergare, lăicere, scoarţe s.a.), aromâneşti (locuinţa – cort cu ţesăturile decorative specifice), slavă (lijanca, iconostasul, samovarul, dulapul de haine), port popular românesc, aromânesc, turcesc şi tătăresc, bulgăresc, grecesc, lipovenesc. În ultimele două săli sunt prezentate elemente ale interiorului orăşenesc tulcean de la începutul secolului al XX-lea.

Monumentul Eroilor din Războiul pentru Independenţă

Monumentul Independenţei a fost ridicat în anul 1879 pe Colnicul Hora (cunoscut astăzi că dealul Monumentului), în Parcul Monumentului, acolo unde se găsesc şi ruinele cetăţii Aegyssus. Acest monument, reprezentat de un obelisc din granit înalt de 22 m încadrat de un infanterist şi un vultur din bronz, este un omagiu adus vitejiei soldaţilor români ce au luptat între 1877 – 1878 pentru eliberarea de sub dominaţia otomană. De aici priveliştea asupra fluviului Dunărea şi asupra oraşului Tulcea, denumit şi “oraşul celor 7 coline”, construit asemeni Romei, este spectaculoasă. Şi dacă tot ajungeţi aici, va recomandăm să vizitaţi şi Muzeul de Istorie şi Arheologie amplasat în Parcul Monumentul Independenţei.

Piaţa Civică din Tulcea

Piaţa Civică reprezintă kilometrul 0 al oraşului Tulcea şi este locul ales atât de localnici cât şi de turişti pentru relaxare şi petrecerea timpului liber. Este o piaţă de dimensiuni mari, pavată cu piese de marmură şi decorată cu o fântână arteziană ce impresionează prin jocuri de apă şi de lumini. În centrul pieţei construite între 1970-1972, se află statuia din bronz a lui Mircea cel Bătrân, opera sculptorului tulcean Ion Jalea.

Parcul Ciuperca

Parcul din jurul lacului Ciuperca se află situat lângă Gara Tulcea, în capătul opus al falezei Dunării faţă de Hotel Delta, la o distanţă de 10 minute de mers pe jos. Parcul a fost modernizat în anul 2010 iar acum se mândreşte cu: o fântână arteziană unică în România, având cea mai lungă perdea şi cascadă cu cădere liberă de apă din ţară, pusă în valoare de un joc de lumini care se vede spectaculos după apusul soarelui; promenadă în jurul lacului, cu băncuţe şi statui; pistă nouă de biciclete, lungă de 2.7 km semnalizată de o mică bicicletă “vintage”; moară de vânt decorativă, păstrată ca simbol al faptului că Dobrogea este cunoscută drept “drumul vânturilor”; patinoar (care funcţionează doar pe perioada iernii)  și plajă

Casa Avramide

Construită la sfârşitul secolului XIX de către Alexandru Avramide, un mare întreprinzător local, Casa Avramide este considerată o locuinţă de lux. Ea se remarcă prin încăperile de la nivelul parterului, prevăzute cu uşi în două canate si decorate cu stucatură şi plafoane pictate, dar şi prin cele două faţade principale, dintre care una cu o scară monumentală din mozaic de marmură. Recent reabilitată (2007-2013), casa prezintă elemente legate de istoria modernă a oraşului Tulcea. 

Moscheea Azizie din oraşul Tulcea

Moscheea Azizie, cea mai mare moschee construită de Imperiul Otoman în Dobrogea, a fost ridicată în anul 1877 de către conducătorul local Izmail Paşa. Declarată monument istoric şi de arhitectură, geamia este cel mai important lăcaş de cult pentru comunitatea musulmană din Tulcea. Construită din piatră cioplită cu o grosime de 85 cm, geamia are nu mai puţin de 32 de ferestre, din care 18 amplasate în zona superioară, pentru a asigura lumina terasei interioare care împrejmuieşte geamia pe trei laturi, şi 14 ferestre în zona inferioară. Moscheea este situată în centrul oraşului, pe str. 14 Noiembrie, la mică distanţă de Hotel Delta.

Sinagoga din Tulcea

Sinagoga din Tulcea (Templul Coral) se află pe strada Babadag Nr. 71 – 73 şi este deschisă turiştilor pentru vizitare, fără taxă. A fost construită în 1888, atunci când în Tulcea existau mii de evrei. Această sinagogă are o arhitectură nemaiîntâlnită la alte sinagogi din România: este o clădire impunătoare, cu o faţadă simetrică şi două turnuri robuste. Are un Aron-Kodeş amplu (Arca Sfântă în care se păstrează sulurile Torei), iar candelabrele şi mozaicul de pe podea sunt de aceeaşi vârstă cu sinagoga. Aceasta este singura dintre cele trei sinagogi care au existat în municipiul Tulcea, care a supravieţuit.